Domain , Host , site(چه جوری دامنه و هاست و سایت خودمون رو داشته باشیم؟!)
آموزش رایانه ,نرم افزار,سخت افزار و کاربردهای کامپیوتر در انجام فعالیت های هنری نظیر برنامه نویسی- فیلم سازی-گرافیک-انیمیشن - طراحی و...
Domain , Host , site(چه جوری دامنه و هاست و سایت خودمون رو داشته باشیم؟!)
دو شنبه 8 اسفند 1390 ساعت 23:14 | بازدید : 521 | نویسنده : محسن زاده | ( نظرات )

سلام دوستان.

یه مقدار اینجا راجع به داشتن سایت و دامنه و باقی ماجراش مثل مدیریت سایت و موتورش و اینا صحبت می کنیم. فکر کنم شماره گذاری کنیم بهتر باشه، اول از یه سری تعاریف شروع می کنیم بعد می ریم سراغ اینکه چی کار کنیم. این پست برای آشنایی اونهایی هست که تا حالا از این کارها نکردن و کلا سعی کردم که خیلی ساده توضیح بدم:

1.  دامنه (Domain) چیه؟

وقتی شما می خوایین وارد سایتی بشین باید آدرسش رو توی نوار آدرس  (Address Bar) اکسپلوررتون وارد کنین تا شما رو به اون صفحه، به اون فضا هدایت کنه، خوب اون آدرس همون دامنه ی شماست، شما که نه، اونی که دارین به سایتش وارد می شین :دی

ما دامنه های مختلفی داریم با پسوندهای ir، com،net، org و و ... که هر کدووم در محدوده های خاصی استفاده می شن مثلا org بیشتر برای سایت های سازمانی استفاده می شه و com برای سایت های تجاری و الی آخر. ولی یه اصل کلی نیست یعنی شما میتونین وبلاگ شخصیتون رو روی پسوند org راه بندازین مثلا. یه سری ها هم مخصوص شرکتها هستن و غیر شرکت نمیتونن از اونها استفاده کنن مثلا .co.ir

پس دامنه ی شما متشکل از نام مخصوصی که برای سایتتون انتخاب کردین می شه بعلاوه یکی از این پسوند ها. دقت کنین چون هر آدرس به یه سایت خاص هدایت می شه و تعلق داره پس یکتاست، بنابراین اگر نامی که شما انتخاب می کنین قبلا توسط شخص دیگه ای انتخاب شده باشه به شما اجازه ی انتخابش داده نمی شه.

2.  هاست (Host) چیه؟

حالا شما آدرس دارین، نیاز به چی دارین؟ یه فضا روی اینترنت که اطلاعاتتون رو اونجا بذارین، به این فضا، یا در واقع همون محیطی که نیاز دارین اطلاعاتتون رو روش قرار بدین و بازدید کننده ها با تایپ آدرس شما بهش وارد شن می گن هاست(host) یا همون میزبان که میزبانی اطلاعات شما رو می کنه.

 3.   چه جوری دامنه (domain)  برای خودمون ثبت کنیم؟

سایت هایی هستند که این مار رو انجام می دن. شما با یه سرچ ساده برای ثبت دمین این سایت ها رو پیدا می کنین. برای مثال یه سایت که پسوند های ir رو ثبت می کنه اینه :  http://www.nic.ir/ (ایرنیک،مرکز ثبت دامنه .ir)

برای نمونه برین به این آدرس و با ثبت نام توی سایت وارد بشین، بعد برین به قسمت ثبت دمین. اونجا می تونین نام هایی رو که دوست دارین تست کنین که قبلا برای کسی ثبت شده یا نه، بعد باقی ماجرا که شامل فرم ثبت و پرداخت هزینه ش می شه. این جزئیات توی سایت های ثبت دمین شرح داده شده، پس به مشکلی گیر نمی کنین ان شاا... بعد معمولا یکی دو روز دامنه اکتیو می شه.

4.  چه جوری هاست (Host) بخریم؟

برای خرید هاست هم باید دنبال سایت ها و شرکت هایی بگردین که این کار رو انجام می دن. من هم مثل شما تبلیغات زیادی در مورد هاست مجانی شنیدم. اما نکته ای باید خیلی بهش توجه کنین شرکتیه که ازش فضا رو می خرین. چون چیزی که خیلی مهمه امنیت و حفظ اطلاعاتتونه. نکات دیگه ای مثل نوع سایت هم مهمه، مثلا اینکه اگر کارهای دات نتی انجام می دین یا موتور سایتتون با دات نت نوشته شده حتما باید هاستتون (در واقع کنترل پنل هاستتون) ازش پشتیبانی کنه و البته کنترل پنل ویندوزی باشه. اکثر سایت های پولی کنترل پنل دارن و از FTP پشتیبانی می کنن.

(ftp چیه؟ خوب این ftp (File Transfer Protocol  )  ما یه پروتکله،که برای انتقال فایلها بین کامپیوترها استفاده می شه. پروتکل در واقع یه سری قانون یونیکه. )

پس خرید هاست بستگی به نیاز شما داره. حالا شمای نوعی شاید می خوای زیاد وارد بحث کامپیوتری و فنیش نشی،واسه همین نگران نباشین،شما چیزی که احتیاج دارین رو برای مدیر هاست توضیح بدین، بر اساس امکانات هاستشون راهنماییتون می کنن حتی هستند هاست هایی که مدیریت ساییتون رو هم قبول کنن.

من خودم از هاست این شرکت استفاده می کنم : http://ivs.ir/ و راضیم و هاست مطمئنیه. اینم آدرس مستقیم خرید هاستش: http://www.parnianet.ir/  کنترل پنلش از ورژن های  Asp.net و  PHPو SQL Server  پشتیبانی می کنه و این برای سایتی که طراحی می کنین یا استفاده می کنین خیلی مهمه.

بعد از خرید هاست باید ببینین که آدرس سرورهای دامنه اون هاست چیه. بعد باید برین توی کنترل پنل دامینتون (این یه کنترل پنل دیگست، واسه سایت شما حداقل 2 تا پنل کنترل دارین، یکی برای دامنه یکی برای هاست – ممکنه برای خود سایت هم باتوجه به سایتی که راه میندازین پنل کنترل داشته باشین) و اون آدرس دامنه رو ست کنین. این یعنی اینکه هر وقت هر کس این اسم دامنه رو بالای بروزرش زد سرورهای اینترنتی اون رو هدایت میکنن به سرور هاستی که خریدین و اطلاعات اون سایت با اون نام دامنه رو از اون آدرسی که به اون دامنه الحاق کردین میگیره.

5.  حالا شما دامنه دارین، هاست هم دارین، چه جوری می تونین یه سایت داشته باشین؟

حالا شما می تونین ساییتون رو روی هاستی که دامنه از طریق آدرسی به نام DNS که از هاست بهش می دین بهش متصل شده،ملحق شدن، قرار بدین. اصطلاحا می کن بهش آپلود کردن سایت روی هاست.یعنی شما صفحه های سایت یا وبلاگتون رو روی فضای شخصیتون قرار می دین . در واقع شما موتور سایتتون رو روی هاست می ذارین.

6.  موتور سایت دیگه چیه؟

براتون با مثال می گم. مثلا وردپرس (wordpress) یه موتوره، که از صفحه های مختلف داره، قالب داره، امکاناتی اکثر سایتها دارن داره.( http://wordpress.com )

یا مثلا بلاگ اینجین دات نت (BlogEngine.net) یه موتور کد بازه (open source) و با ASP.Net نوشته شده و اطلاعات رو هم توی فایل های XML ذخیره می کنه نه توی دیتا بیس.

( http://www.dotnetblogengine.net )

من خودم اینجا رو پیشنهاد می کنم، چون کدهاش رو در اختیارتون می ذاره و با زبان سی شارپ دات نت نوشته شده و شما می تونین هر جاشو خواستین خودتون تغییر بدین، یا کدهای جدید بنویسین بهش اضافه کنین.

ورد پرس نسخه ی فارسی شده ش هست. بلاگ اینجین هم توی تنظیماتش امکان فارسی کردن گذاشته و  راحت می تونین چیزای اضافیش رو بردارین یا تغییر بدین. اما یک قسمت هاییش رو هم می تونین با تغییر دادن کد و یا نوشتن کد تغییر بدین.خودتون می تونین قالبش رو دستکاری کنین و و و. باید دانلوش کنین، با ویژوالاستودیو بازش کنین و با یه f5 اجراش کنین روی کامپیوتر خودتون و بعد ببینین چی به چیه.

مثلا این سایت از بلاگ اینجین استفاده می کنه: http://www.irinfotech.com/blog

من این کدها رو پیشنهاد می کنم.(آخرین ورژنش رو دانلود کنین)

·         در نهایت کدهاش رو (کل پوشه) رو کپی می کنین روی هاستتون و با آدرس دامنه تون وارد سایت می شین.

7.  چه جوری کپی یا همون آپلود کنیم؟

آپلود کردن که می دونین برعکس دانلود کردنه. شما باید پوشه ی کدهای سایتتون رو توی پوشه ی wwwroot هاست قرار بدین. همین. اما چه جوری؟ من یه نرم افزار معرفی می کنم . البته اینم بسته به هاستتون می تونین از شرکتش راهنمایی بگیرین.

1.       اولا باید برین توی کنترل پنل هاستتون (وقتی دامنه رو ثبت می کنین و هاست رو می خرین آدرس کنترل پنل و نام کاربری و پسورد بهتون ایمیل می شه از از اون طریق می تونین به کنترل پنل وارد شین)، و تنظیمات مربوط به ورژن دات نت رو درست کنین و می ذارین رو آخرین ورژن و یا حداقل هاست باید ورژن 2 رو برای ورژن جدید بلاگ اینجین پشتیبانی کنه.

2.       یه نام کاربری Ftp می سازین توی کنترل پنل هاستتون.

3.       نرم افزار   FileZilla Client رو دانلود و نصب کنین که برای آپلود و انتقال فایلهای ftp روی هاست استفاده می شه.  از این آدرس: http://filezilla-project.org/download.php?type=client

4.       بعد این برید منوی فایل،گزینه ی site manager و بعد new site و توی General tab آدرس هاست رو بنویسن(ftp.DomainName)، و logontype=normal و نام کاربری و پسورد رو هم همونی بذارین که برای ftp توی کنترل پنل ساختین و بعد Connect.

5.       حالا شما به پوشه های هاستتون برای آپلود و کپی دسترسی دارین. کل پوشه ی موتور سایتتون رو (مثلا بلاگ اینجین دات نت رو)کپی کنین توی wwwroot.

6.       حالا برین توی یه اکسپلورری آدرس سایتتون رو تایپ کنین. مبارکه.

// من یه آدرس های پیش فرضی بهتون دادم.خودم از اونا استفاده کردم.امتحان شده ست. در مورد blogengien.net هم همینطور. تغییرات هم توش دادم. ان شاا.. در پست های بعدی مخصوصا اگر زودتر جمع بندی کنیم و بریم سراغ ASP.Net و طراحی وب سایت فارسی کردن یه بخش هاییش رو که توی تنظیماتِ خودش نمی شه بررسی می کنیم.

اگر جایی به مشکل برخوردین حتما بپرسین. شاید یه سری جزئیات از دید من مخفی مونده باشه.

ممنونم. موفق باشین.


برچسب‌ها: دامنه , هاست , سایت , آپلود ,

موضوعات مرتبط: آموزش , ,

|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


مطالب مرتبط با این پست










می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 58
بازدید دیروز : 69
بازدید هفته : 127
بازدید ماه : 127
بازدید کل : 55903
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1



چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خانه رایانه و آدرسwww.ashkansoft.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 32
:: کل نظرات : 12

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 4

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 58
:: باردید دیروز : 69
:: بازدید هفته : 127
:: بازدید ماه : 127
:: بازدید سال : 1075
:: بازدید کلی : 55903